Ga naar hoofdinhoud
Groep mensen met hulpmiddelen, zoals stok en bril

In maart 2021 ben ik begonnen als projectleider van het Aanjaagteam digitale toegankelijkheid van VNG. Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bedoeling van het project is de implementatie van digitale toegankelijkheid te versnellen.

  • In mijn team zitten twee ambassadeurs die gesprekken voeren met alle wethouders en eventueel burgemeesters (bij kleinere gemeenten) die dienstverlening of ICT in hun portefeuille hebben. Ook geven ze presentaties aan raadsleden.
  • Met de communitymanager zorg ik voor veel kennisdeling onder ambtenaren. We maken webinars en hebben een actieve groep op forum.vng.nl.
  • En tot slot faciliteren we rondetafelgesprekken met leveranciers en gemeenten. Ook weer om afspraken te maken over versnelling waarbij we op het moment focussen op de beschikbaarheid van onderzoeksrapporten. Omdat gemeenten die nodig hebben als onderbouwing in hun toegankelijkheidsverklaring.

Ik spreek dus onwijs veel mensen en partijen die in Nederland echt hun best doen om van digitale toegankelijkheid een succes te maken. Ik op mijn beurt doe mijn best relevante partijen met elkaar kennis te laten maken. Dat maakt dit project enorm leuk en afwisselend. Meer weten? Lees dan dit artikel op Digitaleoverheid.nl. In deze blogpost van onderzoeksbureau Swink vertel ik over het project. Nog meer weten? Contact mij via mijn VNG-adres: marlies.klooster@vng.nl.

Delen
Back To Top