skip to Main Content

If You Management is de onderneming van Marlies Klooster

Marlies In Gesprek Tijdens Het Webinar Op Weg Naar Een Toegankelijke Organisatie Bij Gebruiker Centraal

Ik ben een gedreven internetprofessional met veel ervaring bij overheidsorganisaties.

Na mijn werkervaring in het buitenland bij internetproviders en een goed doel, ben ik in 2009 gestart als eindredacteur van de afdeling Contentmanagement van UWV. We herstructureerden de content volgens ‘klantprocessen’ en herschreven naar B1-taalniveau. De afdeling groeide en werd Digitale Dienstverlening, verantwoordelijk voor alle digitale klantkanalen. Ik groeide mee en werd teammanager Klantcommunicatie. Later leidde ik een team van 30 fte met communicatieadviseurs, social mediamanagers, innovatiemanagers en businessmanagers.

Na 10 jaar wilde ik graag bij andere organisaties aan de slag en besloot ontslag te nemen. Als zzp’er heb ik de kans om in korte tijd bij veel organisaties te werken en te leren. Zo begon ik in 2020 bij de Gemeente Westland aan het project Digitale Toegankelijkheid. Dit heb ik geleid en grotendeels uitgevoerd. Aansluitend ben ik tijdelijk coördinator van het Team Online geweest. Op dit moment leid ik twee projecten bij VNG Realisatie, het  Aanjaagteam Digitale Toegankelijkheid en Pilotgemeenten Wet Mebv.

​Van huis uit ben ik ondernemer; mijn ouders hadden een eigen bedrijf in de machinale houtbewerking en in de schoolvakanties ging ik mee op klantbezoek. Het bevalt mij enorm om als zelfstandige te werken. Ik heb ook nog kleinere projecten lopen waaronder een archiefonderzoek naar het oorlogsverleden van mijn grootvader en een boek over digitale toegankelijkheid en evenementen. Hierover later vast meer!

Back To Top