Ga naar hoofdinhoud

If You Management is de onderneming van Marlies Klooster

Marlies Te Gast Bij Webinar Van SIM, Zit Aan Tafel Naast Frits Van SIM.

Als zelfstandig professional zet ik mij in voor een digitale dienstverlening die gemakkelijk en inclusief is én voldoet aan wetgeving. Dat doe ik door in mijn projecten en werkzaamheden steeds de verbinding te leggen met experts, good practices, gebruikers en huidige en aankomende wetgeving. Ik doe dat voornamelijk voor de overheid, maar niet uitsluitend.

Mijn loopbaan ben ik gestart bij uiteenlopende organisaties, zoals de NCRV, XS4ALL, KU Leuven, de Amerikaanse academische uitgeverij Informs én als zzp’er (voornamelijk als redacteur en tekstschrijver). Na deze werkervaringen (deels in het buitenland) heb ik tien jaar bij UWV gewerkt. Als eindredacteur voor uwv.nl, als teammanager Klantcommunicatie (ca. 15 fte) waar ik de customer journey oftewel klantreis introduceerde. Daarna als manager en lid van het MT Digitale Dienstverlening. Ik leidde het team Business management (ca. 30 fte) met communicatieadviseurs, social mediamanagers, innovatiemanagers en business managers. Met dit team gaf ik de digitale strategie van UWV vorm door de wensen van de divisies te vertalen naar user stories en projecten. In deze tijd bij UWV heb ik opleidingen over digitale dienstverlening en transformatie gevolgd bij Nyenrode, De Baak, SIOO en Krauthammer.

Om mezelf de kans te geven bij heel andere organisaties te werken, en mijn werkende leven wat meer te laten ‘ademen’ ben ik opnieuw voor mijzelf begonnen. Mijn onderwerp is digitale toegankelijkheid. Omdat het organisaties dwingt de gebruiker te betrekken en een digitale strategie te ontwikkelen. Dit bracht mij bij Gemeente Westland als projectleider Digitale Toegankelijkheid en coördinator Team Online. Daarna bij VNG Realisatie voor de projecten Aanjaagteam digitale toegankelijkheid, Duidelijke overheidscommunicatie en Pilotgemeenten Wet MEBV. Ook schreef ik een nieuw projectvoorstel dat de VNG in 2023 uitvoert.

Op dit moment ben ik adviseur voor het programma DigiToegankelijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties én geef ik op verzoek trainingen en workshops.

Op de foto zie je mij en Alwin Bodo, accessibility officer bij ICTU. We maakten samen twee ‘microlearnings’ over toegankelijkheid voor RADIO.

Back To Top