Ga naar hoofdinhoud
Symbolen voor verschillende soorten beperkingen

Halverwege vorige maand werden velen van ons gedwongen om het werk voort te zetten vanuit huis. Meteen begon er ook een zoektocht naar een goede manier om contact te houden met je collega’s en team. ‘Gewoon’ even afspreken of afgaan op gezichtsuitdrukkingen, dat zijn dingen die maar matig lukken online. Maar ook praktisch: waarom zijn de knopjes om het geluid of beeld uit of juist aan te zetten zo moeilijk vindbaar?!

Dezelfde afhankelijkheid van het ontwerp van websites of apps, zullen sommigen ervaren bij het schoolwerk van hun kinderen. Mijn eigen zoontje had opdrachten op een website waar hij niet doorheen kon met een tabtoets. Dus moest hij steeds proberen de cursor in het volgende vakje te ‘mikken’ met de computermuis. Niet handig met die kleine vuistjes

De social distancingregels zullen nog wel enige tijd van kracht blijven. Des te afhankelijker blijven we van onze telefoons en laptops. En misschien wordt die klok wel nooit meer helemaal teruggedraaid want het is natuurlijk ook heel efficiënt om een videoconferentie te doen zonder verlies van reistijd.

Maar daarmee is wel duidelijk hoe groot de noodzaak is van een online omgeving die voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk is ingericht. Met gemeente Westland zetten we ook deze weken goede stappen. Ik leid het project Digitale toegankelijkheid en zorg dat de online dienstverlening voldoet aan alle voorwaarden. Zodat ook mensen met een beperking er gemakkelijk en snel gebruik van kunnen maken. Of die beperking nu langdurig is of tijdelijk.

Ben je benieuwd hoe we dat doen en wat onze aanpak is? Stuur mij dan gerust een berichtje.

[Eerder gepubliceerd als LinkedIn artikel]
Delen
Back To Top