Ga naar hoofdinhoud
Van Nelle Fabriek tegen een bewolkte lucht

Met het Aanjaagteam Digitale Toegankelijkheid organiseer ik op dit moment twee bijeenkomsten over digitale inclusie en toegankelijkheid. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen: Marianne Dijkshoorn van Welkom Toegankelijkheid en Evenementen is de organisator. Haar bureau is gespecialiseerd in toegankelijke evenementen, iets wat eigenlijk de norm zou moeten zijn.

Door de twee bijeenkomsten zo toegankelijk mogelijk te organiseren, willen we de aanwezigen meteen een beetje wijzer maken over wat een toegankelijk evenement eigenlijk is. En ze laten ervaren hoe gastvrij dat voelt, ook voor degenen die niet meteen een bepaalde behoefte hebben. Zo vragen we vooraf aan de bezoekers welke wensen ze hebben, uiteenlopend van een gehandicaptenparkeerplaats tot een waterbak voor de hulphond.

Het belangrijkste wat mij tot nu toe is opgevallen: er zijn nog altijd locaties die geen rolstoeltoegankelijk toilet hebben. De meeste grote locaties hebben er wel één. Maar dat is natuurlijk niet voldoende. Want juist als je een groot evenement organiseert, komen er ook meer gasten die graag gebruik maken van een dergelijk toilet. Gelukkig kende Marianne twee locaties die een gunstige uitzondering op deze ‘regel’ vormen.

Het andere belangrijke is dat er al heel wat gasten een toegankelijkheidswens hebben opgegeven. Ik ben blij dat we ze op deze manier welkom kunnen heten!

Er zijn nog plaatsen over voor de bijeenkomsten. Wil je ook toegankelijkheid ervaren? Kom dan langs op 15 juni in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam of 21 juni in Theater de Spiegel in Zwolle.

Aanmelden gaat via het formulier op de website van VNG.

 

 

Delen
Back To Top