Ga naar hoofdinhoud
Wapperende pridevlag in Bos en Lommer

Vrijdag 20 augustus wilde ik een deelauto pakken hier aan het einde van de straat, maar het parkeerterreintje waar hij stond, was helemaal afgezet met linten. Een agent vertelde dat het een plaats delict was en ik ging maar snel mijn reservering aanpassen.

‘s Avonds zocht ik op internet wat er nou eigenlijk was gebeurd op die ‘plaats delict’: er was brand gesticht in de flat ernaast door papieren regenboogvlaggen aan te steken, in de vroege ochtend toen de meeste mensen nog lagen te slapen. Het maakte me kwaad en verdrietig en ik besloot ook eindelijk eens een vlag te regelen.

Ik deed een oproepje in de buurtgroep op Facebook of er nog meer geïnteresseerden waren zodat ik er meer kon kopen met korting. Uiteindelijk heb ik 60 vlaggen gekocht via Pinkpoint (de kiosk bij het Homomonument, die totaal achter de actie stonden) en heb ik ze doorverkocht voor dezelfde actieprijs. Een dag later startte een actiegroep een crowdfunding en ook zij hebben de vlaggen gekocht bij Pinkpoint. Deze zijn uitgedeeld via het stadsdeelkantoor.

Het was heel gaaf om iets te doen en een tegengeluid te organiseren. Dat heeft ook uitgebreid het nieuws gehaald (AT5, Volkskrant, AD, NOS etc). Ikzelf werd geïnterviewd voor dit artikel Protest tegen lhbtq-geweld: ‘Het is te belachelijk voor woorden wat hier gebeurd is’.

Nog leuker was het om alle berichtjes via de app te krijgen van wapperende vlaggen opgehangen door ‘mijn’ kopers. En vanmorgen kwam iemand mij nog bloemen brengen om te bedanken.

Delen
Back To Top