Ga naar hoofdinhoud
Afbeelding van een jong egeltje

De hoeveelheid pdf-documenten begint op onze site voorzichtig te slinken. We brengen verwijzingen aan naar www.officiëlebekendmakingen.nl, we bouwen formulieren om naar webformulieren en we bezinnen ons op een toekomst zonder pdf. Want wat is dat voor format!

Ook ik dacht ooit, ach ja dan maak je de pdf toch gewoon even digitaal toegankelijk. Maar dat ‘gewoon even‘ bestaat eigenlijk niet. Pdf is gewoon niet gemaakt voor internet. Het voelt als digitaal, het smoelt als digitaal, maar het is het niet. Het is een egel. Leuk snuitje, maar niet aankomen want hij zit vol vlooien.

Parallel zijn we ons dus aan het oriënteren op een manier om soepel zonder hoofdpijn-training digitale magazines en publicaties te kunnen maken. Colophon valt op en heeft voor een aantal ministeries gewerkt, Infogram komen we een heel eind mee. En Foleon zet (met de overname van Instant magazine?) serieus stappen.

Waar werken jullie mee? Laat het mij weten. Maar geen egels, het moet echt 100% digitaal toegankelijk, responsive en makkelijk zijn.

Delen
Back To Top