Ga naar hoofdinhoud
voorblad rapport zorgplicht WMEBV

Het heeft niets met de zorgsector te maken maar wel alles met zorgen, begaan zijn en steun. Ik heb het over de zorgplicht die onderdeel is van de wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer, de wet MEBV. Afgelopen week was het zover: de wet MEBV is door de Tweede Kamer. De wet gaat over digitale communicatie: voor inwoners & ondernemers die dat willen, moet het sowieso mogelijk zijn om digitaal een en ander te kunnen regelen. Welke zaken precies en wat de voorwaarden zijn om die digitale communicatie netjes en betrouwbaar te laten verlopen, dat regelt deze ‘modernisering van het elektronisch verkeer’.

Deze wet regelt ook dat je als overheid bij al je communicatie (niet alleen de digitale) duidelijk bent wat er aan passende ondersteuning is voor inwoners die niet overweg kunnen met de dienstverlening. Dat is de zorgplicht. Met collega Dirk Schravendeel deed ik onderzoek naar de invulling van de zorgplicht bij gemeenten op dit moment (dus zonder dat de wettelijke verplichting er al is).

Ik vond het een eer zoveel professionals te mogen spreken over hun dienstverlening, hoe ze de digitalisering aanpakken, de verschillen en ook inderdaad de uitgebreide vangnetten die er zijn. Het verslag van ons onderzoek met de conclusies en aanbevelingen is terug te vinden op de website van VNG bij het nieuwsbericht Tweede Kamer Stemt In Met Wetsvoorstel WMEBV.

Directe link naar het rapport: Onderzoek WMEBV, onderdeel zorgplicht

 

 

 

Delen
Back To Top