Ga naar hoofdinhoud
Screenshot van de vimeo-clip van het webinar Lessen van het Aanjaagteam

In dit webinar had ik echt zin! Een webinar over de resultaten van het VNG Aanjaagteam Digitale Toegankelijkheid van de afgelopen tijd. Maar hoe kon ik dit verhaal in mijn eentje op een boeiende manier brengen?

In september had ik een workshop gevolgd bij het netwerk Bedrijvige Vrouwen bij accountant Ruth Sival-Groenveld over een taai onderwerp: wanneer maak je de overstap van ZZP naar een BV? Ze werkte met stellingen en dat was (live) een hele goeie manier om de groep actief te betrekken. Ik paste dit idee toe op mijn eigen webinar over het Aanjaagteam. Zo kon ik een terugblik geven aan de hand van ‘lessen’ want dat vond ik leuk klinken en ik besloot er zeven te noteren.

Om zoveel mogelijk deelnemers te bereiken, gaf ik in overleg met de organisatie de sessie online, maar zelfs online werkte de opzet: de groep deed actief mee. Het hielp dat twee collega’s volop reageerden op vragen in de chat, zodat daar een mooie parallelle sessie ontstond.

Bekijk de webinar (en andere interessante sessies!) via de overzichtpagina op GebruikerCentraal.nl van de Maak het Bruikbaar conferentie op 18 november 2022. Mét mijn presentatie, en verwijzingen naar de VNG-toolkit en andere interessante links, zoals dit interview met de ambassadeurs digitale toegankelijkheid Marcel Oosterveer en Yousuf Yousufi en onze reportage over de bijeenkomsten Digitale Inclusie in juni 2022.

Kijk terug en oordeel zelf!

Delen
Back To Top