Ga naar hoofdinhoud
Snoeischaar wordt vastgehouden door een hand in een tuinhandschoen. Eroverheen de tekst: today is about pruning

Starten met digitale toegankelijkheid of het onderhouden van de status: het kan overrompelend zijn. Meer dan 20 websites binnen de organisatie, dan nog zoveel mobiele apps, de honderden pdf-documenten en al die verschillende afdelingen die er ‘van’ zijn. Het is eigenlijk net een tuin. Die is ook nooit af. Vandaar drie groene tips bedacht op een zonnige oktobermiddag:

1. Begin. Elke tak die je snoeit of afzaagt, is er één. Dat geldt ook voor de niet-toegankelijke content op je website.

2. Weet waar je het ‘afval’ laat want dan voel je je vrijer om te snoeien. Voor pdf-documenten of andere content zoals filmpjes en afbeeldingen die je verwijdert, is het belangrijk dat je een map of omgeving inricht waar je ze (tijdelijk) kan terugvinden. Definitief weggooien doe je later.

3. Hoe beter je de tuin kent, hoe gemakkelijker het is te bepalen waar je gaat snoeien. Ik zag pas na een jaar of vier welke struiken gesnoeid moesten worden en wat (balsemienen!) ik kan wieden. Met andere woorden: verdiep je in je organisatie, de doelstellingen en activiteiten. Dan ben je een tactischer gesprekspartner bij het bepalen van de werkzaamheden.

Zoals ze zeggen op Instagram: Gardeners know all the dirt.

Roze bloeiende balsemienen

 

 

Delen
Back To Top